Езикови школи: Кеймбридж център – Пловдив

Кеймбридж център – Пловдив започва своята дейност преди 12 години. Предлага езикови курсове по английски, немски, италиански, испански, руски, турски. Освен тях тук могат да се срещнат и множество от т. нар. екзотични езици – японски, корейски, китайски, арабски и др.
Включването в курса става чрез попълване на входящ тест за съответното ниво. Препоръчително е да се запази място в групата, поне една – две седмици по-рано, за да може да започне сформирането й.

Обучението може да е индивидуално или в група. Групичките са малки от по 5-6 души. В зависимост от езика се записва курс от 80 или 100 часа. Езици като английски и немски са по 100 часа, а гръцкия е по 80 часа, което означава, че един езиков курс се минава за около 2 месеца от началото на стартирането му. Всеки учебен час е с продължителност от 40 минути. Заниманията се провеждат в удобно на записалите се време. Има организирани дневни, следобедни и вечерни часове, а заетите през делничните дни са осигурени съботно-неделни часове.

Езиците се изучават по много добри системи както на граматическо, така и на лексикално ниво. Възпроизвеждат се реални ситуации с диалози и разговор в групи, които спомагат за по-лесното общуване.
 
При завършване на заложените по програмата часове се полага изпит за издаване на сертификат за владеене на съответното ниво на езикова подготовка.
В школата често се записват деца, които не са успели да се справят в училище с изучавания език, най-често английски, немски, и са дошли в центъра, за да се опитат да наваксат пропуските си.

Макар едни от най-често избираните за изучаване езици по принцип да са английски, френски, немски, напоследък доста повече са търсени скандинавските езици. Все повече желаещи има и за екзотичните корейски и японски, като преподавателите са филолози с богат опит и стаж в преподаването на чужди езици.
Допълнителна информация може да се получи на място в езиковата школа, която се намира на бул. Цар Борис III Обединител 132 А (до ПУ „Паисий Хилендарски”).Коментари към новината

  • Смени картинката