Марица Пловдив ражда футболни легенди

Люпилня на таланти – години наред това е определението за школата на Марица Пловдив. Традиции, професионализъм и стил на работа, събрани на едно място, оцелели въпреки трудностите, за да може Пловдив и Кършияка да раждат и изграждат бъдещи легенди за българския футбол.

Желанието е основният критерий, за да попаднеш в школата на отбора. Но може ли да нямаш амбицията да започнеш с футбола от там, откъдето е тръгнал Христо Стоичков. Да риташ по тревата, която са тъпкали Чико и Тумбито. И да знаеш, че името ти е ще е редом до едни от най-заслужилите футболисти в България.

Ентусиазмът е водещ и при възпитателите, които са се заели с децата, и у самите малчугани. Срещу 20 лева месечна такса в школата на Марица получаваш отлична футболна подготовка. Реализацията не е само в една насока. Не е един примерът за момчета, започнали с тренировки на стадион „Марица” и продължили своето развитие в друг спорт. Основното, на което държат специалистите в клуба е възпитанието. Децата получават не само практически умения, а и основите във футболната теория. Спортът като цяло и в частност футболът наслагват у подрастващите качества, от които те остават лишени на улицата. Възпитателите, които се грижат за децата изключително силно държат на резултатите в училище. От успеха зависи много често и титулярното място в отбора на Марица, което е много рядко срещано в школите из България.

Тази година започва прием на родените през 2004 година. Треньорите, които подготвят отделните възрастови групи са:

2003 – Онов

2001 и 2002 – Румен Салиев и Монов

2000 – Разложки

1998 и 1999 – Курдов

1997 – Огнян Атанасов

1996 – Разложки

1994 и 1995 старша възраст – Иван Михайлов

Най-малките имат честта да стартират подготовката си на терена на стадион „Марица”. По-големите възрастови групи провеждат тренировките си на игрищата в близост до Английската гимназия.

При интерес и желание за записване всички деца и родители могат да посетят стадион „Марица”. Там ще получат допълнителна информация и могат да се убедят на място в професионализма на всички работещи в школата.Коментари към новината

  • Смени картинката