Начало на футболната кариера в школата на Локо

Детско-юношеската школа на Локомотив Пловдив е отворена за всички малчугани, желаещи да започнат спортната си подготовка с футбол и това е една от най-добрите възможности за всички пловдивчани. От тук своята кариера започват множество легенди на българския футбол. Христо Бонев, Аян Садъков и още много други футболисти, преминали през националните гарнитури, са започнали своите първи стъпки в черно-белия отбор.

Напълно свободен е трансферът на млади таланти от други клубове и те могат когато пожелаят да пристигнат на Лаута. Ако са записали официален мач за друг клуб те трябва да изчакат края на сезона. От тази година най-малките, които играят в зонални първенства, са набор 2000. От следващата година това ще са родените през 2001-а и така, както следва нататък.

Най-малките започват своите тренировки на новия маломерен терен в базата на Лаута, който е с изкуствена трева. На 29 април бе и официалното откриване на по-големия терен, на който ще се играят всички мачове на юношите. Той е изграден изцяло със средства на клуба, а на откриването присъстваше и премиерът Бойко Борисов. Наскоро игрището се сдоби с модерно осветление. През петте зимни месеци младите таланти се подготвят в зала на открито в спортния център Оптимум. В плановете за изграждане на модерна база се включват и още един терен на т.нар. „Кошара”, както и изграждането на още един на сгурта.

В школата са и едни от най-доказаните специалисти при работа с деца. Най-малките от набор 2004 са водени от Стойчо Драмов. Родените през 2003 година – от Минчо Минчев. Ето и останалите двойки набор-треньор.

2002 – Минчо Минчев
2001 – Васил Ангелов
2000 – Георги Славов
1999 – Апостол Костадинов
1998 – Владимир Чернев
1997 – Асен Чотров
1996 – Васил Ангелов
1995 – Стойчо Драмов
1994 – Петър Пашев
1993 – Петър Пашев

В клуба има характерна тенденция от десетилетия. Голяма част от успешните млади таланти на школата намират титулярно място в представителния отбор. Традицията се спазва и в момента, като в отбора има няколко юноши, които получават често и шанс за изява, въпреки тяхната младост.1 коментар(а) към "Начало на футболната кариера в школата на Локо"

meshuggah - 2012-12-21 10:55:04 egati jalkata rabota! Botev pravqt naistina strahotna 6kola,koqto 6te bude nai-dobrata kato tereni zaedno s 4ernomoretz ,Litex i Ludogorec! a vie imate samo 1 teren? tova e pove4e ot tragi4no! za takuv otbor kato va6iqt,za koito pretendirate,4e e ne6to v na6iq futbol trqbva da imate 5-6 ka4estveni terena...PONE!!

Коментари към новината

  • Смени картинката