Гребната - място за забавление и спорт

Къде ходят децата и младежите през почивнитe дни? Кафенетата или т.нар. клюкарници не са единствената дестинация за тийнейджърите и подрастващите. Има едно местенце в нашия любим град, коeто привлича малки и големи да разпускат в пловдивските жеги -  Гребната база в Пловдив. Така известният нашенски „айляк“ може да бъде постигнат по много начини в това култово място.

Освен бирите и картофките по пейките, Гребната предлага и много възможности за спорт при топло време. Разхождайки се по алеите, които водят до канала, се виждат добре поддържани игрища, лекоатлетически писти, рехабилитационен център, закрит плувен басейн, закрити и открити тенис игрища. Цените за ползване на услугите в тенис кортовете са достъпни. За пример Тенис клуб „Локомотив“ предлага тренировки за любителите на този спорт всеки ден от 10 до 14 часа. Игрището с оранжева настилка може да бъде наето за 15 лв. на час, а кортът със зелената гумена настилка се дава за 10 лв. за 60 минути.
Пловдивчани, които не тренират професионално, могат да изпробват своя бекхенд и на кортовете на клуб „Албена“, където час спортно удоволствие ще ви струва 10 лв. За родителите, които искат да запишат децата си в клуба има ценоразпис, който включва индивидуален час с треньор – 30 лв., а 12 тренировки са 80 лева. Има няколко открити футболни игрища, които са отворени за запалянковците на мача и лятно време са почти винаги заети.

Някои от алеите на Гребната са забранени за велосипеди, ролери и скейтборд, пешеходни са. По други алеи обаче групи от велосипедисти, дечица с ролери и тротинетки хвърчат сред разхождащите се. В края на миналата година откриха първият парк за планинско колоездене в градска среда на пловдивската Гребна. Той е разположен върху 4 декара открита площ и има изградени съоръжения и препятствия, които имитират градска среда. Тук и най-малките могат да се научат тепърва да карат велосипеди.
 
Освен спорт, хлапетата могат да се веселят на детските площадки с катерушки, пързалки и люлки, похапвайки захарен памук.  Има и надуваеми замъци за скачане, като малчуганът може да се забавлява в продължение на 10 минути за 2 лева.Коментари към новината

  • Смени картинката