Очите диктуват формата на веждите

Често когато се гримираме, незаслужено пренебрегваме веждите. Това е грешка. Добре стилизираните вежди придават на лицето изисканост и характер. Как да направим така, че техният рисунък да пасне на формата на очите? Зависи каква е тя.

Малките

Ако имате дребно лице и неголеми очи, вие се нуждаете от деликатен рисунък на веждите. Поддържайте ги в натуралния им цвят и не ги скубете брутално - с прекалено тънки дъги ще изглеждате като карикатура. Подчертавайте ги с мек молив или сенки в естествения им нюанс.

Кръглите

За равновесие такива очи имат нужда от плътни, неизписани вежди (дори малко по-светли от цвета на косата). Спиралата за вежди (цветна или безцветна) ще ги направи блестящи и оптически ще ги подчертае.

Дълбоките

Ако очите ви са разположени по-навътре, е добре за баланс веждите да са по-високо вдигнати. Очертайте ги с висока дъга и внимателно ги закръглете.

Близко разположените

Гримирайте веждите по такъв начин, че очите да изглеждат по-раздалечени. Линията на веждите трябва да е права и да се извива леко към слепоочието. Добре ще е да са в по-светъл цвят.

"Тъжните"

При такава форма на очите е добре да подчертаем само долната част на веждите със сенки или молив. 2/3 от дължината им трябва да е леко повдигната, 1/3 да сочи надолу. Под линията на веждите изсветлете кожата с кремообразни сенки, коректор или молив. Това ще "отвори" окото ви.

Раздалечените

Придайте на веждите заострена форма около средата на лицето и ги направете по-тъмни на цвят. Така очите ви ще изглеждат по-близо разположени едно до друго и изразът на лицето ще бъде по-съсредоточен.Коментари към новината

  • Смени картинката