Плувен клуб Младост отглежда шампиони

Ползите от плуването са известни от векове. Според една древногръцка мисъл човек, който не може да чете, пише и плува, е неук. Подготовката още от ранно детство влияе впечатляващо върху бъдещето развитие. Нуждата от овладяване на тялото във водата е част от смисъла на живота. Обградени сме от морета, океани, реки, езера и други водни басейни, с които животът на хората е тясно свързан от началото на съществуването му.

Този спорт предпазва от воден травматизъм и психологически фобии към водата. Плуването гарантира здравословен начин на живот. Няма мускул, няма орган в човешкото тяло, който да не участва в движенията при този спорт. Освен това дългогодишната подготовка води до трудолюбие, стремеж за постигане на успехи и други индивидуални качества у всяко дете.

Плувен клуб „Младост“ - Пловдив, предлага целогодишен прием на деца. Най-малките, които започват тренировки, са на 4-годишна възраст. При всички начинаещи се следва специализирана програма, описана в учебниците, съчетана с необходимите упражнения.

При записване всеки става член на клуба и закупува карта от 50 лева, която осигурява 8 посещения. Те трябва да бъдат изразходвани в рамките на два месеца. В противен случай се нарушава последователността в подготовката и се обезсмисля положеният труд. Най-подходящо е да има занимания поне два пъти седмично.

В клуба работят над двадесет специалисти. Едните се грижат за спортуващите на начално ниво. Те се занимават предимно със записалите се на любителско плуване. Другите отговарят за школата и високото спортно майсторство. Тяхната работа е да обучават и селектират децата в клуба.

6-годишните могат да участват в държавни първенства. Турнирите са „Златна рибка” – 8-9-годишните; „Весел делфин” – 10 годишните. Следват първенства за деца младша и старша възраст, а по-големите вече са в групи – мъже и жени.

Състезателите на плувен клуб „Младост” са постоянни участници и победители в държавните първенства по плуване. На последното такова в София клубът стана абсолютен шампион. Състезателите участват на европейски и световни първенства. Те получават покани за турнири на клубно ниво в цяла Европа.Коментари към новината

  • Смени картинката