Моите надежди за 2013-а, Анита Дангова

Надежди... надежди... надежди ! Дали имам такива? Аз също често се питам този въпрос, но мисля че имам надежди или може би мечти. Всяка година започвам с едно и също: "Дано да съм добра ученичка, да има много здраве по земята, да намеря много приятели..." Не! Тези мои надежди, мисля че са по-скоро всекидневна задача. Ами аз трябва сама да си създам това, което е нещо ежедневно, което желая. Но все пак, като всеки нормален човек, аз също имам една малка надежда за тази нова, за сега успешна, година. Много се надявам да намеря момчето, което да запълни останалото място в моето сърце! Да се допълваме така както мама и татко, те един без друг не могат, защото Бог така е решил. Да сме винаги ръка за ръка.

Макар и смехотворно, това е моята надежда за тази година, въпреки че имам и други маловажни надежди. Дали тази ми надежда, или по-скоро една детска мечта, ще се сбъдне тази година, или да не се надявам? Незнам! Мисля, че вече съвсем се обърках, защото виждам как хората се обичат, а други имат приятели до толкова, до колкото да не са сами, и си мисля "Някой ден ще усетя ли и аз силата на любовта!" И никога не успявам да си отговоря на този въпрос. Дали ще успея, вероятно да, но кога? Знам, че любовта за някои не е реална, за други си остава само мечта до вечни старини, за жалост, за трети пък е дълготрайно изживяване. Все пак тя не е повод за когото трябва да живея. И добре, че съм търпелива. Любовта не може да се купи с пари, но и да можеше вероятно щеше да струва милиарди, защото тя не е някакво явление, идващо и заминаващо към бездънна яма, тя може да съществува в нечия душа, единствено ако намери сродна такава,  на която да разчита и да знае, че в най-трудния момент ще бъде до теб, а ти ще си спокоен, някъде на седмото небе, някъде на друга планета.

А надеждите! Те могат да бъдат най- различни, но дали могат да се осъществят, да бъдат една реалност! Хубаво е човек да има надежди, но да вярва в тях дори да бъде разубеждаван, защото има ли надежда значи има шанс! Аз вярвам в своите надежди, вярвайте и вие, защото животът е само един, изживейте го както трябва!

Анита Дангова, 14 години, Национална търговска гимназия - Пловдив
 Коментари към новината

  • Смени картинката