Моите надежди за 2013 година, Георги Анастасов

Времето наистина минава много бързо. Сякаш с крила отлетя 2012 година. Докато се поздравявахме с нейното посрещане, докато празнувахме рождените и имените дни, докато се радвахме на поредното морско приключение, докато се гледахме гордо кой колко е пораснал в началото на учебната година, ето че вече сме в началото на 2013 г.

Нова година, нов късмет. От питката с новогодишни късмети ми се падна любовта. В училище – също. Но аз знам, че истинската любов се среща може би веднъж в живота. Едва ли ще е през тази година.

А толкова ми се искаше да изтегля нещо друго...

Аз мисля, че не съм достатъчно добър човек. Често се гневя, избухлив съм, мисля дори, че съм малко егоист. Разбирам, че обиждам с това мама, татко, близките и приятелите ми. Дори и котарака ядосвам. Всъщност ядосваме се взаимно.

Ето това искам да променя у себе си през 2013 г. Искам да бъда добър, мил, учтив, отличен ученик. Е, и сега нямам лоши оценки, но не полагам много усилия.

Искам да имам сили да променя не само себе си, но и едно нещо в света около мен. Става ми много тъжно като чувам за болните деца по телевизията. Надявам се през тази година всеки човек да дари поне по левче, за да могат един ден децата да станат от креватчетата си и да играят с нас, да видят отново света навън.

Това са нещата, които силно се надявам да променя през тази година. Първото зависи от мен самия. Дано успея да се справя! А за второто са необходими усилията на всички хора. Дано ме чуят!!!

 

Георги Анастасов – 4 "а" клас, ОУ “Стоян Михайловски" - ПловдивКоментари към новината

  • Смени картинката