Моите надежди за 2013 година, Гюрсел Мехмедов

2013 година - очаквана, мистериозна, загадъчна. Питах се: ”Дали ще доживея, за да встъпя в нея?”. Толкова много се говореше за края на света, че в един момент започнах да вярвам, че си отивам и аз заедно с целия свят. Тогава все по-често си мислех какво очаквам от Новата година, каква ще бъде тя, ако изобщо я посрещна.

Но ето че  зловещата дата 21.12.2012 година отмина, с много шум, веселие и радост посрещнах 2013 година. Прегърнах семейството си, усмихнах се и въздъхнах свободно, защото бях посрещнал още една година. ”Да е здрава, мирна, успешна” – чувах да си пожелават хората около мен.

А какви бяха моите надежди?

След като всеобщото веселие отмина се замислих над този въпрос.
 
Искам през 2013 година да се намери най-после лекарство срещу коварната страшна и неизличима засега болест СПИН. Колко още хора трябва да умрат, докато дойде часът тя да бъде спряна! Не разбирам възрастните всеки път, но със сигурност разбирам, че СПИН-ът, наричан „чумата на 20 век” и пренесъл се в 21–то столетие, е нещо страшно, грозно и смъртоносно. Затова искам човечеството да се спаси от него.

Другата ми надежда е, че ще се намери някой професор, който да открие  начин да спре разрушаването на озоновата дупка, да спре глобалното затопляне и така да спаси нас и хората след нас от трагедия.

Мечтая си също така да се направи силна всемирна фондация, която да помага на африканските деца. Страх ме е, когато ги гледам толкова нещастни, слаби и безпомощни.

Много искам училището ми да стане до 12 клас, защото то сега е само до 8. Тук уча от съвсем малък, тук израснах и не бих искал да се разделя с него.

Имам и още една малка надежда - моретата, океаните, реките, езерата да се изчистят от боклуците. Противно ми е да гледам по телевизията, че някъде пак има разлято гориво в морето или пък като пътувам да виждам някоя нежна рекичка да плаче от мръсотията, която е изсипана в коритото й.

Гюрсел Ремзи Мехмедов - VII  клас, ОУ ”Йордан Йовков“, Пловдив
 6 коментар(а) към "Моите надежди за 2013 година, Гюрсел Мехмедов"

jamesb007 - 2013-02-10 14:30:00 Заради хора като теб, България е ВЕЛИКА!!!
Senol mehmedoglu - 2013-02-12 14:23:58 da tochno dkato deb e Zaradi hora kato teb Bilgariq e Velika

Коментари към новината

  • Смени картинката