Моите надежди за 2013 година, Памела Семерджиева

Всички имаме мечти. Едни по-глупави, други по-красиви, но всички те осмислят живота ни, карат ни да се стремим към нещо и "да се борим" с живота. Какво ако не мечтите би ни дало надежда в този труден и ожесточен живот, изпълнен с тежки изпитания. Мечтата е нещото, което ни помага да заспим с усмивка, нещото което ни дава смисъл когато не виждаме такъв.

В днешно време, заобиколени от разочарование и отчаяние, хората са забравили мечтите си и са загубили надежда за доброто, впуснали са се по течението на живота и не се противопоставят на неправдата, а я приемат с приведена надолу глава. Какво ни е довело до тук? Какво ни е накарало да се примирим с това? В миналото сме се борили, "на живот и смърт" за свободата и честта си, били сме единни и това ни е правило силни, а сега си затваряме очите за много неща, дребни, но такива от които зависи живота ни. Народът е сломен от заобикалящите ни трагедии и несправедливост - те са навсякъде във вестниците, по новините, по улицата, дори на работа. Прибираме се у дома, уморени от ежедневието и искаме да се разведрим. Включваме телевизора и вместо да чуем нещо приятно, разбираме, че броят на гладните и бедни семейства се увеличава, че броя на сираците изоставени в домове нараства рязко, че войната по пътищата става все по-честа и какво ли още не. В същото време има хора, които живеят в луксозните си палати и карат лъскавите си коли. Те не поглеждат надолу към "по-низшата класа" от обществото, не виждат мъката на родителите не можещи да изхранят децата си. Защо сме такива? Къде е съдружието между нас, къде е доверието и любовта? Нали всички сме родени равни! Нали Бог казва: "Обичай ближния си!". Къде е християнщината ни?

Моята надежда за новата година е, че хората ще се осъзнаят, ще се превърнем в един обединен народ, себеоценяващ се народ. По този начин ще покажем на всички, че сме били, сме и ще бъдем горди и силни българи. Не искам патриотизмът ни да е останал на хартия или да е само декларация.

Иска ми се през 2013-а година България да покаже на младите, че може да им осигури спокойно бъдеще тук и да ги задържи в родината ни. Надявам се също българите, прославили страната ни да продължат да се борят и да вярват в себе си, да докажат колко талантлив и умен народ сме. Наш е целият 20-и век.

Доказателствата за това са многобройни. Например българската народна песен "Излел е Дельо хайдутин", изпята от Валя Балканска е избрана за музикално послание от Земята към далечния Космос. Датиращият от 7-ми век "Мадарски конник" е най-старият скален релеф в Европа. Джон Атанасов е един от изобретателите на сметачната машина "АВС", която е първообраз на съвременния компютър. Стефка Костадинова печели на световното първенство по лека атлетика в Рим през 1987 година, и поставя световен рекорд от 209 см, неподобрен и до днес.

Това са една малка част от постиженията, които България е дала на света. Нека се стремим към мечтите си. А надеждата ми, да не е мечта, а да се превърне в реалност.

Памела Стефанова Семерджиева, 11 "а" клас, Национална гимназия за сценични и екранни изкуства - Пловдив1 коментар(а) към "Моите надежди за 2013 година, Памела Семерджиева"

Ваня Христова - 2013-02-06 16:49:05 Дано се сбъднат !!

Коментари към новината

  • Смени картинката