Моите Надежди за 2013 година, Християна Русева

Думата Надежда е нещо толкова силно! Онова пламъче, което се заражда в нашите сърца, когато сме най-отчаяни, когато сме смачкани от живота, живее в нас, преживява всичко с нас и умира последно, когато вече всичко е изгубено. Онова пламъче, което ни кара никога, каквото и да се случи, да не преставаме да се борим, никога да не се отказваме. Онова гласче, което ни нашепва - Изправи се, Бори се, Не се предавай, Всичко ще бъде наред!!!

Една дума, но събрала толкова много. Силна и величествена, тя - Надеждата заедно с Вярата и Любовта постига чудеса!

Моите Надежди! Е, като всяко дете, а аз все още се чувствам такова, имам много надежди, мечти и желания. Като начало за мен е най-важно семейството и приятелите ми да бъдат живи и здрави. Надявам се да бъдат щастливи, да вярват в себе си, да бъдат по-усмихнати, по-обичани и да обичат повече.

В нашето забързано ежедневие хората пропускат важните моменти от живота, те преминават покрай тях неусетно. И не говоря за повишение на работното място или нов телефон, не ме разбирайте погрешно и те са важни, но говоря за истинските моменти от нашия живот. Онези части от секундата, в които си наистина щастлив, когато дъхът ти спира, а пулсът ти се учестява, когато краката ти се подкосят и се чувстваш ‘’сякаш си на 3 метра над небето’’. Онези моменти, в които осъзнаваш,  че вложеният от теб труд си е струвал или пък ти се е случило нещо, за което до сега само си мечтал. Колко е вярно казаното от Джордж Карлин, че ‘’Животът се измерва не с броя вдишвания които правим, а с моментите които спират дъха ни!’’  Не мислите ли…..? Това са онези малки моменти от нашето ежедневие, които правят живота ни цветен! Те са истински и неповторими и се надявам новата година да изобилства от тях. =)

Все повече и повече хората се стремят към материалното. Сякаш са готови на всичко само и само да получат това, което желаят. Стремят се да израснат в кариерата си толкова много, че забравят от къде са тръгнали, кои са били, забравят приятелите си, пренебрегват семействата си. Светът се променя толкова бързо, хората се променят толкова много, че се плаша от това. Общуването между хората замира, няма е тази топлота, няма го истинското приятелство. Надявам се това да се промени, защото човек е богат не когато има пари,а когато има приятели.

Каквото е да се случва с нас, каквото и да преживеем, не е ли най-важното да сме добри? Да помагаме  на нуждаещите се, да защитаваме, да подкрепяме, да се радваме на малките неща и да ги оценяваме, да се трудим, да успяваме. Надявам се 2013 да е пълна с хубави емоции. Надявам се да утрешния ден да е по-слънчев от днешния, по-щастлив. А какво всъщност  е щастието? За всеки човек щастието се изразява в нещо различно. За някой щастие е когато си купиш най-новия телефон или най-скъпата кола, за други щастие  е когато успееш да създадеш семейство и дом. За вторите материалното не е от  значение. Те са щастливи  от малкото, което имат, но това малко не е ли всъщност всичко от което се нуждаем?

През изминалата година броят на жертвите на войната в Сирия надмина 39 000. Плашещо е нали? Колко  същества са погубени. Колко беззащитни деца, които не са виновни за абсолютно нищо. И е толкова жалко, че ние сме безсилни. Надявам се тази безсмислена смърт да престане. Нека повече да няма войни, нека да няма смърт и разруха. Нека да няма бедност и глад. Нека бъдем по-добри хора. Нека да помагаме, нека да се борим срещу неправдите. Нека да се усмихваме повече, нека да обичаме по-силно. Нека  вярваме, нека се надяваме!!!


Християна Иванова Русева, 11"е" клас, Национална Търговска Гимназия - ПловдивКоментари към новината

  • Смени картинката