Моите надежди за 2013 г., Александра Георгиева

Новата година означава нови вълнуващи моменти, нов начин за сбъдване на мечтите, нови успехи и падения. Когато настъпва Новота година хората се замислят за това какво ли ще им предстои през тази година. Всеки човек си има и надежди за през този период от време...

Моята най-голяма и силна надежда е да се представя добре на матурите. Предполагам, че това е надежда на всеки седмокласник, тъй като резултатите от външното оценяване решават нашето бъдеще. Аз се надявам, че ще изкарам нужните оценки за да ме приемат в гимназия. Много искам да кандитствам, но приемането на всички ученици зависи от оценките им. Надеждата умира последна, затова аз вярвам, че ще се справя.

Друга моя надежда за 2013 година е да приключим с ремонта на къщата ни. Преди 2 години купихме къща. Но да я ремонтираме се оказа по-трудно, от колкото изглежда. Остава ни малко работа по нея и много се надявам да успеем да я свършим. След това ще се нанесем и всичко ще е по-хубаво. Надявам се и, че щом се преместим там, родителите ми ще ми вземат куче. Обожавам животните! Дворът е голям и се надявам, че кучето ще го хареса.

Надявам се, че няма да ни се случват лоши неща. Това е неизбежно, разбира се. Все пак доброто и злото вървят ръка за ръка през целият ни живот. Но не е лошо да се надяваме. Кой знае – може пък и надеждите ни да станат реалност. За всеки човек здравето е основната нужда. Без него животът просто не е живот.

Надявам се инцидентите да намалеят. Шофьорите да са по-внимателни, да няма пожари по домовете, а и в горите. Надявам се хората да са добре. Защото има много хора, които заради злощастни инциденти са приковани на легло или в инвалидна количка. Но те не губят надежда, че ще се оправят. Някои от тях рисуват, други прекарват време със семейството си, трети четат или пишат.

Обичам да чета. Това е любимото ми занимание, когато имам свободно време. Човекът има нужда да чете. За да научи нещо ново или пък просто да размишлява над случките на героите. Надявам се, че през новата година ще прочета много книги. Никога не съм чела „Ромео и Жулиета“. Надявам се, че ще успея да я прочета.

За новата година имаме много надежди. Някои хора се надяват, че ще им увеличат заплатата. Други се надяват на нов дом. Всеки има надежди. На това се гради животът – щастие, любов и надежда. От надеждата се нуждаем най-много. Защото щом се надяваш, то ще се сбъдне. Важното е да сме оптимисти. Да вярваме, че ще се случи. Просто да се надяваме.

Александра Александрова Георгиева - 7 "а" клас в IOУ „ Никола Първанов “ - ЛомКоментари към новината

  • Смени картинката