Моите надежди 2013, Михаела Матева

Сняг вали и пълни детските души, и с всяка снежинка е подтиквана детската мечта и с нови надежди е изпълнена тя. И колко много надежди се струпаха в тези дни дали новата година ще ги оцени? И снегът се стопи почти, ще оставим ли да си отидат детските мечти?

За мен надеждата е мечта - труднодостижима дори е тя. Светът да стане по-добро място за живеене искам аз и дано това да се променя с всеки изминал час. Надявам се хората да станат по-добри и да не мислят само за пари. Да прощават грешките е трудно, но да дават шанс на прегрешилите е чудно. Няма безгрешни нали и никой няма право да ни вини!

Още от древни времена хората са потиквани да опитат от забраненото и някаква част от тях усещат опиянението и желаят още с всяко ново денонощие. И все повече грешим като лош характер пред хората си градим. Вярата си отива и човешкото убива, да не си помагаме ни учи и да внимаваме какво ще ни се случи. Откриват се трудно приятели, а повечето се оказват предатели. Гради се трудно доверие и може да се превърне в лицемерие. Егоизма се появява и сега, все по-често отпреди и всеки иска да те пререди и място до върха да си освободи. И как искате някой да прости? Независимо непознат или близък си му ти. Близките може да те наранят и самочувствието ти да сломят. А какво да очакваш от непознат в този нов труден свят.

Във всеки има частица една независимо по-голяма или по-малка е тя, важното е че е на доброта. Ако в нас я задействаме няма повече да злодействаме. Духовното ще се върне и всеки от нас ще прегърне. Ние ще тръгнем дружно напред с новия късмет. Обич навсякъде ще цари и много радост ще дари. Заедно ще се въздигнем и високо ниво ще достигнем..

И ето я й моята надежда... Дано всеки се замисли над това и заедно ще променим света.
Доброто винаги побеждава злото. Всеки трябва да си даде сметка в какво положение е и бързо да стигне до тази равносметка, че винаги има някой по-затруднен от него.
Надявам се като порасна да мога да помогна на децата в неравностойно положение и да съм тяхно вдъхновение да бъдат по-добри. Ако всеки помогне на някой, това няма да му навреди! А светът ще стане по-добър и отпреди.

Следва нова красота и се случват чудеса... Дъх си поемете и желание си помислете. Да се сбъдне ви го пожелавам и моите надежди ви завещавам.

Михаела Пенева Матева, 14 години, Стара Загора12 коментар(а) към "Моите надежди 2013, Михаела Матева"

Лилия - 2013-02-02 18:13:09 Много е хубаво! Браво, че си се постарала да го напишеш и в рими! Пожелавам ти всичко каквото искаш да ти се сбъдне!
Таня - 2013-02-02 18:13:48 Прекрасно е ! Имаш талант!
Михаела - 2013-02-03 18:30:17 Благодаря Ви! Радвам се,че Ви харесва!
Кристиана - 2013-02-03 21:00:28 Наистина е прекрасно! Браво! Прочетох всички и твоето есе ми е фаворит. Заслужаваш да спечелиш първата награда. За твоите години това есе е направо върха!
Жоро - 2013-02-04 18:13:08 Добро е, но ако нямаше други есета в рима!... На фона на по-малките по години участници, също пишещи в рима, вижда се разликата и тя не е в полза на тази творба! Само за сравнение, прочети Кристиана есето на петокласника Давид Мавродиев и сама ще се убедиш в истинността на думите ми...
Кристиана - 2013-02-04 19:47:57 Всеки си има мнение! Въпрос на вкус! Лично това есе ми харесва повече от на Давид без никой да се обижда!
Михаела Матева - 2013-02-04 21:50:30 Аз нямам против за вашето мнение и ви благодаря! Есето на Давид е много хубаво и не го отричам, та той е невероятен в римите! Благодаря, за подкрепата. Има си жури, което да реши кой да е победител!
Давид Мавродиев - 2013-02-05 10:04:00 Благодаря ти, Михаела, за добрите думи! Лично аз се радвам, че има все повече млади хора, които пишат в рима. Поздравления за есето ти!
Милена Миленкова - 2013-02-05 13:52:44 Михаела, на твоята възраст е добре да обърнеш внимание и на правописа. Например виж изречението "И ето я й моята надежда.." - защо го пишеш с Й??? Или пък "Сняг вали и пълни детските души, и с всяка снежинка е подтиквана детската мечта" - защо слагаш запетая? Имаш и други правописни и пунктоационни грешки! Повече книги трябва да чете младото поколение !
Михаела Матева - 2013-02-05 17:16:42 Благодаря ти, Милена! Консултирах се с професионалисти и ми казаха, че когато и е под ударение може да се пише й. Затова! А за запетаите особено на първото изречение пред всяко второ и се слага запетая. Не се оправдавам всеки греши! Има много още да се уча! Благодаря за честното ти мнение.
Милена Миленкова - 2013-02-07 11:41:18 За първи път чувам за такива правила - кои са тези професионалисти?! Може ли журито да изкаже мнението си по въпроса?
Михаела - 2013-02-07 22:13:36 Благодаря ти Милена за мнението! Аз съм се консултирала и не знам колко е вярно! Всеки може да греши. Не искам да спорим по-този въпрос.

Коментари към новината

  • Смени картинката