Моята щура зимна ваканция, Елица Ганева

Моята зимна ваканция – най-истинска! Гаранция! А, колко щура е била, ще ви убедя сама! Вижте разказа ми в рими, с много снимки и картини!

Ден Първи:      Урааа-а-а-а-а! Днес събудих се сама! Излежавах си се сладко чак до следобяд! Батко ми, студента, падна си от яд!

Ден Втори:      Сняг навън щом няма, идея хрумна ми голяма:  хартиени снежинки режа, елхата вън ще я заснежа!

Ден Трети – Бъдни вечер:    С кучето навън се заиграх и малко късно се прибрах. Сетих се, че питката печа, чак когато дим ми загорча!

Мама много се ядоса, че телефона в себе си не нося! Но, по-важното е тук, обаче - късметът беше в мойто залче!

Ден Четвърти – Коледа:    Тази сутрин рано-рано станах и с подаръците се захванах. С тате в зоо-магазин отивам – пръчката от Стареца си взимам!

Урааа! Вече имам папагалче! Ще ми бъде новото другарче! Ала вкъщи случи се беля - през клетката промуши се и излетя! Гонихме го всички повече от час! Умори се, кацна и го хванах аз!

Ден Пети:     Еха-а-а-а, най-после заваля и затрупа черната земя! Коледа без сняг премина, но пък бяло ще е в Новата година!

После, даже не усетих как с часове навън играх! Всичките деца от блока водихме война жестока! И чак когато мокра се прибрах, че ми няма ръкавиците  разбрах!

Ден Шести:    Още доста сняг натрупа - за шейни е време тука! Най-обичам да се състезавам, лудо да летя, да падам, ставам!

Ден Седми:  За първи път на кънки се качих - малко трудничко се престраших! Никак не е лесно за новака равновесие да пази с двата крака!

Ден Осми:    Както казват „Луд, умора няма!” - днес забърках веселба голяма! „Не човек с метла върху тояга - от сняг да правим Баба Яга !!! ”

Ден Девети:    Ето го и дълго чаканият ден - малкият ми брат е днес роден! Лудо парти, смях и танци, като за достойни Патиланци!


Ден Десети:    Време беше някой да се сети, че за баницата трябват и късмети!

По главата чеша се, умувам. Пиша, бриша и на глас римувам. Всички падат си от смях - небивалици писала съм, ах!
Ден Единадесети:    

Този Първи януари със ски на Витоша ме свари! А, мама ни направи изненада - три дни тук, на хижа! Суперска награда!


От много радост пощурях и в снега се търкалях!
Ден  Четиринадесети:        Мислите, че съм се уморила и на концерт съм се укрила? Да, концерт, но странно щур - възглавници раздават!...  Куул!Ден Петнадесети:    Времето назад върна’х и с живи динозаври поиграх!

Ден Шестнадесети:    Ауу-у-у, ваканцията свършва, a домашни имах да довърша! Беше много, мнооооо-го щура! Честно! И връщането в клас не беше никак лесно!

К Р А Й
Автор:        Елица С. Ганева

Клас:        Трети “В”
Училище:    51-во СОУ “Елисавета Багряна” - гр. София
Януари, 2013 г.3 коментар(а) към "Моята щура зимна ваканция, Елица Ганева"

Georgi - 2013-01-31 21:07:04 mngo e originalno
Снежи - 2013-02-01 11:07:37 Оригинално, но не е есе!
Янка Т. - 2013-02-06 17:50:54 Ако с нещо не е спазен регламента, нямаше да е сред публикуваните участия в конкурса! Признавам си, че не всички публикации изчетох, но това тук наистина е много готино - има много смешки и историята, която разказва е най-близо до разбирането ми за Щура..

Коментари към новината

  • Смени картинката