Gangnam style счупи рекорда за най-харесвано видео в Youtube

Съществуват глобални културни феномени, сред тях е и „Гангнам стайл“ (Gangnam style). Гледаемостта на видеото на тази корейска песен минава 470 млн. посещения в YouTube, с което стана най-харесваното видео в историята на сайта. Чрез своя крещящ стил, песента вдъхнови хората по цял свят да изпълняват танца на коня. България също не прави изключение. Песента се върти по всички радиостанции. Дори в родните чалготеки могат да се видят хора, развихрили се под звуците на световноизвестното парче.

Човекът, стоящ зад хита, е 34-годишният корейски артист Пак Дже-санг, известен като Psy (Сай). В родината си той е звезда от години, а Gangnam style го изкачи и по върховете на световните класации. Песента е кръстена на един от богаташките квартали в Сеул, в който е роден и самият Psy. Тя се появява в неговия шести албум „Psy's best 6th part 1”, но дори и самият изпълнител е бил неподготвен за световния отзвук на своя последен сингъл.

Правя музика от 12 години, но само в Корея, заяви Psy. Не очаквах подобно нещо. Така че какво да кажа? Всичко се случи прекалено бързо, каза още той.

Gangnam style достигна №1 в класациите на Великобритания и №2 в САЩ. Освен това оглави листа за най-много сваляния в Китай. След като постна комплименти в Twitter за песента, мениджърът на Джъстин Бийбър, Скот Браун, подписа договор с корейския изпълнител.

Psy споделя, че основна негова цел е да популяризира страната си, както и жанра, в който се реализира – k-pop.

Има голямо разнообразие от музиканти в Корея, казва той. Не мога да кажа, че са най-добрите в света, но мога да кажа, че корейските изпълнители са много динамични. Това е, което ще се опитам да покажа от сега нататък. Ако имам възможност искам да представя някои от моите приятели, допълни Psy.

След турне в САЩ, Psy изнесе и концерт в Сеул, в началото на месеца, който привлече около 80 000 фенове и наложи затварянето на центъра на града. Няколко месеца, след като Gangnam style се превърна в мания, песента продължава да набира все повече популярност.

Psy обаче има големи амбиции и в рокендрола. В САЩ и в света съм известен като някой със забавна песен, като едно забавно видео момче. Но в Корея изнасям едни от най-големите концерти и не става дума за танцов музикален концерт, заяви той. Свиря в банда, затова променям всяка моя песен в рок парче. Смятам да направя някои от следващите си концерти по този начин, така че всички ще имат възможност да видят за какво става дума, сподели още Psy.1 коментар(а) към "Gangnam style счупи рекорда за най-харесвано видео в Youtube"

ZoZoToo - 2013-02-21 22:24:20 eha ot kade gi namirash tezi neshta?

Коментари към новината

  • Смени картинката