Приятелка-предателка открадна гаджето ми

Това е една история за любовта, приятелството и доверието. Или как всичко, в което си вярвал, може да се срине за часове, разказва 19-годишната Катя.
Никога няма да забравя момента, в който ги видях заедно. Беше тъмно и валеше. Те чакаха такси. Все още мислех, че всичко е шега. Това трябва да е някакво недоразумение, шептеше глас в главата ми. Колкото повече минути и часове отлитаха, толкова повече разбирах, че това не е шега. Общи приятели ми казаха, че те били двойка, спомня си момичето.

Тя се прибрала вкъщи с бутилка бира и започнала да плаче. Пуснала си стари песни, такива, които слушали двамата. С него се сваляхме от известно време, продължава разказа си тя. Имахме необясними отношения. Той не е от този тип момчета, с които можеш да споделяш проблемите си или на които можеш да поплачеш на рамото. Не беше красавец. Пред хората се представяше груб, но когато останехме двамата се превръщаше в най-нежното създание на планетата.
 
С нея пък бяхме приятелки откакто се помня. Заедно в детската градина, после стояхме на един чин. Разказвахме си за първата целувка, за първия път. Започнахме да излизаме по дискотеките по едно и също време. Всъщност какво ли не бяхме правили? Имаше момент, когато толкова бях свикнала да спи до мен, че когато отидохме да учим в различни градове се чудех нощем къде е и търсех с ръце косата й. Трябваха ми няколко минути да асимилирам, че тя е на другия край на България. Имах й пълно доверие. И през ум не ми е минавало, че тя е способна да ме прецака.
 
Но любовта както казват, е сляпа. Тя идва и не пита. Дори аз не знаех, по дяволите, какво му харесвах, но знаех едно – когато беше до мен аз се побърквах, кръвта ми се качваше в главата, а сърцето ми биеше лудо.

Понякога си мисля, че никога няма да забравя нощите с него. Всичко това споделях й с нея, както с вас, казва Катя. Тя знаела, че те пият кафе понякога. И двамата учели в един град. Той й казвал – знаеш ли колко е гадно да не познаваш никой, затова излизаме заедно. Тя пък – ти луда ли си, той е толкова грозен – никога няма да му обърна внимание.

Не знам коя болка е по-силна, дали от разбитото сърце, или от предателството на най-добрата ми приятелка. Но едно се потвърждава със сигурност – двете в комбинация са убийствени. Те променят целия свят, всички представи за хората и света стават на пепел.

Времето лекува, така е, убедих се! И всяко предателство е един урок. В трудните моменти оценяваш истинските хора до себе си и разбираш, че любовта не е просто ток по тялото. Тя е нещо много по-възвишено. Научаваш се да не се доверяваш безрезервно на думите и безбройните лъжи, изречени от хората. Така боли по-малко, категорична е тя.


снимки: e-vestnik.bg
animacii.net
 1 коментар(а) към "Приятелка-предателка открадна гаджето ми"

spasko - 2012-09-27 11:09:23 Виж ги ти - мерзавци! Катя, трябва ти един голям... "успокоител"!

Коментари към новината

  • Смени картинката